Gerookt zout boter

Kokkin Weleer kookt graag met haar gerookte zout dus ze verwerkt het overal doorheen!  Maar… Hoe maakt ze die dan?
Hieronder heeft ze, speciaal voor jullie, de pagina uit haar eigen kookschriftje overgeschreven.

Wat heb je nodig:

  • Ongezouten roomboter
  • Gerookt zout

Zet de roomboter ruim op tijd uit te koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen, dan mengt die makkelijker.
Doe dit een een ruim bakje en voeg per 125 gram boter een ruime theelepel zout toe, als je een echte zoutliefhebber bent mag dit ietsje meer zijn. Maar we voegen aan het einde nog een beetje bovenop toe, hou dat in gedachten.
Roer alles goed door elkaar en doe het in je bakje waarin je het op tafel wil zetten. Dek deze af en zet het bakje terug in de koelkast.
Vlak voordat je al het lekkers weer op tafel gaat zetten haal je het bakje weer uit de koelkast en sprenkelt nog een beetje zout over jou boter heen.

Eet smakelijk!